בניית חדר אקוסטי ב-8 שלבים
1 | איכות הסאונד / אקוסטיקה בחדר
זהו השלב החשוב ביותר! בלעדיו גם מערכת הסאונד או כלי הנגינה האיכותיים ביותר ישמעו גרוע. אקוסטיקה גרועה פוגעת באיכות הצליל ומובנות הדיבור או השירה. כמו כן מגבירה את מפלס הרעש.
טיפול אקוסטי נכון בעזרת חומרי בליעה, ישפר את איכות הסאונד ועל הדרך יפחית גם את כמות הרעש וזה עוד לפני שהשקעתם בקירות כפולים.
בחירה נכונה של סוג החומר האקוסטי והמינון הנכון, הם שיקבעו את איכות הצליל בחדר. ככל שהחומר הבולע עבה ואיכותי יותר, כך גדל תחום הבליעה האקוסטי וכולל גם תדרים נמוכים ובעייתיים.
טעות נפוצה היא למלא את החדר בחומרי בליעה נחותים, אשר מצליחים אולי לבלוע החזרי קול בתדרים גבוהים, אבל משאירים אותנו עם הדהוד בתדר הבינוני והנמוך.
מעט חומר בליעה משאיר אותנו עם הדהוד, הרבה מידי חומר אקוסטי גורם לייבוש החדר ופגיעה בסאונד.
החזרי קול (הדהוד) מתמשכים, נובעים מחלל רפלקטיבי ומושפעים מהגודל והצורה שלו. הם מעוותים את סאונד המקור.
לייעוץ ללא התחייבות התקשר: 050-4327304 | דוא”ל: [email protected]
2 | עיצוב החדר האקוסטי
בשלב הזה אנו צריכים להחליט אם אנו רוצים אקוסטיקה סמוייה או אקוסטיקה גלוייה. אם מדובר בסלון של בית, או חדר קולנוע ביתי, חדר השמעת מוסיקה וכדומה, קרוב לוודאי שנרצה אקוסטיקה סמוייה. אקוסטיקה סמוייה דורשת קצת יותר השקעה והיא כוללת תקרה אקוסטית חלקה ולבנה עם מינימום חיבורים -“סונקס בית” . לסופגי הרעש סונקס בליעה אקוסטית חזקה ורחבה, עמידות גבוהה לאש והם ידידותיים. אקוסטיקה גלוייה יכולה לכלול בצורות שונות, או לוחות עץ אקוסטיים – שילוב של בליעה אקוסטית ובידוד. לסונקס אקוסטיקה מגוון חומרים גדול עם תחום בליעה אקוסטי רחב במיוחד. כל החומרים ניתנים לצביעה אקוסטית.3 | פיזור חומר אקוסטי בחדר מוזיקה, חדרי נגינה ותופים
לחדר השמעת מוסיקה, סטריאו, טלויזיה או קולנוע ביתי, דלג לשלב 6
כאמור, חיפוי התקרה בסופגי רעש סונקס, נותן לנו כבר סאונד מצויין בחדר, אבל עדיין יכולה להיות בעיית החזרי קול מהקירות, גלים עומדים ובעיקר בסים!
נתחיל עם האוייב הגדול ביותר, התדרים הנמוכים. בניגוד להחזרי קול בתדרים הגבוהים, אותם קל להקטין, הבסים קשים יותר להפחתה. מצד שני, כשאנו מטפלים בבסים אנו צריכים להזהר שלא להפחית יותר מידי את התדרים הגבוהים… לכן כדאי לתלות על הקירות מסביב, מספר לא גדול פלטות בליעה לתדר נמוך- “סונקס בס”, כמו תמונות.
ה”סונקס בס” הנו חומר עבה במיוחד מתאפיין בבליעה חזקה לתדר הנמוך. יש לו סידור מיוחד המאפשר לשים אותו גם בפינת החדר, כ לוכד בסים מצויין.
במידה ורוצים לחפות קיר שלם, כדאי להשתמש בעץ אקוסטי “הרקליט”, אלטרנטיבה מצויינת ועמידה. מבלי לפגוע בתדרים הגבוהים, מתקבל גוון קול עשיר ויפה. להרקליט עמידות גבוהה להולם והוא משלב בליעה אקוסטית עם יכולת בידוד.
4 | לוכדי בסים
הטיפול בבסים הנו יעיל יותר בפינות החדר, לכן תלוי באופי החדר, ניתן לעיתים להפיק מכך תועלת רבה. לוכדי באסים קלאסיים הנם פינות משולשים בגדלים ועומקים שונים. לחברתינו מגוון סוגים של לוכדי בסים עם כושר בליעה רחב במיוחד, לתחומי תדר שונים.
5 | דיפיוזרים
קירות מקבילים של החדר יוצרים גלים עומדים והחזרי קול בעייתיים. לאלו מכם הרוצים לפזר את הקול וקצת פחות לבלוע אותו, ניתן לבנות מראש את החדר עם שיפועים, או להשתמש ב”דיפיוזר דינמי סונקס”. אלמנט רפלקטיבי משופע, אותו ניתן להדביק או לתלות על הקיר בפשטות.
6 | פיזור חומרים בחדר מוזיקה, סטריאו, טלויזיה או חדר קולנוע ביתי
חיפוי אקוסטי בתקרה “סונקס בית”, נותן לנו כאמור סאונד מצויין בחדר. להשלמת החוויה, ל”מקצוענים” ולמי שמחפש סאונד ברמה ממש גבוהה, מומלץ לעשות גם קצת טיפול בקירות.
אם אנו יושבים עם הגב קרוב לקיר, נרצה לחפות את הקיר מאחורינו בחומר בולע, כך נמנע החזרות מטרידות מאחורי הגב. זה גם יתן לנו תחושה של מרחב גדול. במיוחד מומלץ כאשר החדר קטן.
כאשר מולנו מסך הטלויזיה או הקולנוע ומשני צידיו הרמקולים הראשיים, טוב לשים מאחוריהם חומר בליעה. אם אנחנו רוצים ממש להסחף, אפשר לטפל בבאסים ע”י שימוש במלכודות באסים בפינות ואולי כמה “תמונות אקוסטיות”
לייעוץ ללא התחייבות התקשר: 050-4327304 | דוא”ל: [email protected]
7 | בידוד אקוסטי לחדר מוזיקה
בדיקת עוצמת הרעש – בחנו את המצב הנוכחי של החדר. הפעילו את עוצמת הסאונד (או הנגינה) שאתם מתכוונים להפעיל. בידקו מחוץ לחדר, האם עוצמת הרעש שעוברת הנה גבוהה או נמוכה. אם עוצמת הרעש שיוצאת הנה גבוהה, יש אז צורך גם בבידוד קירות, זאת עוד לפני שלב הטיפול בחומרי הבליעה האקוסטיים.
אם מדובר על בידוד חדר תופים, תחסכו את הבדיקה…
בידוד קירות – ככל שקירות החדר כבדים יותר, מקבלים בידוד יותר טוב. קיר כפול משדרג את כושר הבידוד באופן משמעותי. הבעייה היא שכאשר מוסיפים קירות גבס, חלק גדול מהרעש עובר דרך הקונסטרוקציה ומקטינים מאוד את החדר.
סונקס אקוסטיקה פיתחה פלטות ייחודיות לשדרוג כושר הבידוד של הקירות – “חוסם רעש דינמי”, בעובי של 5 ס”מ בלבד. את הפלטות מחברים ישירות לקיר הקיים. החומר משדרג את כושר הבידוד האקוסטי של הקיר בערך פי 3 מקיר גבס רגיל!
רצפה – שטיח עבה עכם שכבת לטקס גמישה מלמטה יקטין קולות נקישה, במידת הצורך. אם אתם ממש מתכוונים לתיפוף ונקישות מאסיביות, אפשר אז לבנות במה אקוסטית.
דלת – דלת טובה הינה כבדה, מדוייקת ואוטמת. אפשר לשדרג, או להחליף. אם אתם מקישים על הדלת והיא חלולה, סימן לא טוב…
חלונות – חלון טוב צריך להיות מעשוי משתי זכוכיות עבות, עם מרווח אויר בניהן, רצוי שונות בעובי (7+8 מ”מ ואף יותר). שימו לב גם לארגז תריס, גם משם יכול לצאת רעש. אפשר לדפן אותו עם חומרי בליעה.
להדגיש שוב, כאשר לא יוצא הרבה רעש מהחדר, אין צורך להשקיע בקירות.
8 | הצד האומנותי – סימכו גם על החושים שלכם!
אם אתם מנגנים, אמנים או אוהבי מוזיקה, אתם בטח יכולים לתת כבוד גם לחושים שלכם.
עם כל הכבוד למדע, אקוסטיקה זאת גם אמנות. בכיוון העדין של החדר, התחילו עם פחות חומר, תמיד אפשר להוסיף. שנו מיקום, הורידו או הוסיפו חומר בליעה ותקשיבו גם להעדפות האישיות לכם.
לייעוץ ללא התחייבות התקשר: 050-4327304 | דוא”ל: [email protected]
בולמי זעזועים לרמקולים, להפחתת מעברי רעש ושיפור איכות הצליל
שלחו לנו את גודל בסיס הרמקול ואת המשקל שלו ואנו נחשב עבורכם את הבולם המושלם.
שה עובד יפה גם מתחת למכשירים רגישים, כונני דיסקים, מגברים וכד’
פדים אקוסטיים לרמקולים משפרים באופן דרמטי את איכות הצליל, ע”י יצירת נתק אקוסטי מושלם עם הרצפה או השולחן. הפדים משמשים מעמד למערכות אודיו, CD ספקי כח לאולפנים.
אין מדובר בגומי, אלא במיקרו תאים סופר אלסטיים, בעלי כושר בליעת זעזועים יוצא דופן.
אנו מתאימים את הבולם לפי משקל העומס שיושב עליו וגודל הפד.
התאמה אישית של סוג הבולם למשקל, יוצרת את משכך הזעזועים המושלם
· ללא בולמי זעזועים, הופכים את הרצפה או השולחן ל “רמקול משנה” המייצר ערפל רעשים.
· הרעידות מהרמקול לרצפה, גורמות להחזרים ורזונסים שליליים, אשר פוגעים בסאונד
· רמקולים עם בולמי זעזועים מותאמים מייצרים צליל נקי וברור ומעניקים באס עמוק ורחב.
· בידוד זעזועים מונע מהויבראציות לעבור לחדרים אחרים או לשכנים.
· בידוד ויבראציות מתחת לרמקולים, מונע מרעידות להשפיע לרעה על למכשירים רגישים כמו CD, מערכות הגברה ועוד